ma
di
wo
do
vr
za
zo
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Schrijf je in op de nieuwsbrief.

Agenda

Vrijwilliger

Manazine #6 | SPECIAL: Islamitisch cultureel religieus erfgoed

 
De laatste jaren is de draagwijdte van erfgoed gestaag gegroeid, denk maar aan de rol die het speelt in het identiteitsdebat. Sinds de jongste verkiezingen zal erfgoed wellicht nog relevanter worden, hetzij als bindmiddel of als bastion.
Wij buigen ons in deze zesde editie over islamitisch cultureel religieus erfgoed en konden daarbij rekenen op bijdragen van experts in deze materie, van bij ons alsook uit Nederland.
Zo gaat Katrijn D'hamers gluren bij de Duitse buren naar aanleiding van de vijftigjarige Turkse aanwezigheid in Duitsland. Mirjam Shatanawi werpt een licht op kunst in de islam en schrijft Bambi Ceuppens een pittige analyse van het Vlaams erfgoedlandschap en plaats die wordt toegekend aan 'de ander'.
Ook de rubriek 'Nieuwe Stemmen' staat in het teken van erfgoed, zij het met een institutionele ondertoon. Khadija Kadrouch-Outmany deelt haar bevindingen over islamitisch begraven in Vlaanderen en Nederland.
We kondigen tevens een nieuwe reeks 'Moslims in de Kijker' aan: Abbie Boutkabout zet de toon voor haar reeks 'Aan identiteit voorbij' waarin ze beeldvorming van moslims in de samenleving ontleedt. Agnes Lisik neemt de stad in het vizier, haar buit? Een boeiend beeldessay over islam in de stad. Ibtissam Abaaziz en Gino Schallenberg bespreken twee kleurrijke publicaties die niet mogen ontbreken op je salontafel. 
 
 
Hoe MANAzine bestellen?

Klik hier om een los nummer te bestellen 7€

Klik hier om een abonnement te nemen 18€ voor de drie volgende nummers

Bestellen kan ook door over te schrijven  op het nummer 523-0802855-61 met vermelding van uw naam en/of organisatie en adres. Of u kan uw gegevens mailen naar info@manavzw.be en dan sturen wij u een factuur op.

Check onze blog manatalks.blogspot.comActiviteit in de kijker


01 02 2013 Zorg in tijden van efficiëntie - Levensbeschouwing in de zorg en hulpverlening

MANA vzw ism HiG, Ella, Motief, CIMIC, Provincie Vlaams-Brabant, ODiCE & CAW-CGG

Provinciehuis Vlaams-Brabant, 3000 Leuven


Manazine #6 | SPECIAL: Islamitisch cultureel religieus erfgoed


MANAzine - tijdschrift met debat en discussie op de snijlijn van maatschappij, cultuur & islam. | Islamitisch religieus en cultureel erfgoed

Share Share

Voeg je event toe aan onze agenda.Schrijf je in voor de nieuwsbrief!Schrijf je in als vrijwilliger.


13 december 2017
الأربعاء 25 ربيع الأول 1439
Antwerpen    Brussel    Gent    Hasselt
Arabisch    Turks