ma
di
wo
do
vr
za
zo
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Schrijf je in op de nieuwsbrief.

Agenda

Vrijwilliger

03 03 2012 Orchestre Fatiha Amine & Aïda

vzw De Centrale
Ham 72, 9000 Gent
20u00

vvk 15 - adk 17 €CHAABI & ORIENTAALSE DANS

 

Fatiha Amine wordt op het internet omschreven als een toppertje, prachtige stem, leuke sfeermaker, warme uitstraling...

Ze is ontzettend populair in haar thuisland en bij de Marokkaanse diaspora bij ons.

Je vindt ze voornamelijk op huwelijks- en andere feesten. Haar gegevens worden zeer graag doorgespeeld naar aanstaande bruidjes met de boodschap dat vlug boeken ( tot een jaar op voorhand ) aangewezen is.

Orchestre Fatiha Amine brengt chaabi van de bovenste plank. Ze  heeft onder andere deelgenomen aan Grande soiree chaine 2M, Atlas Sound 2M & Naghma new songs 2011 . Ook op de vierde editie van het intercultureel festival Voix de femmes stond Fatiha op de affiche.

Na het concert volgt nog een spetterende Oriëntaalse dansact van AÏDA.  Maak u maar op voor een exclusieve vrouwenavond!

En ook de innerlijke mens wordt bediend ... met een lekkere en traditionele Marokkaanse couscous.

Chaabi (ook: shaabi) is hedendaagse populaire muziek uit Algerije, Marokko en Egypte die sterk geïnspireerd is door de onweerstaanbare ritmes van traditionele Berbermuziek. Het woord betekent ‘populair’. Chaabi is een stedelijke muziekstijl, een vermenging van Arabische, Afrikaanse en Europese invloeden, waarin ook Gnawa-ritmes en berberse elementen verweven zijn.  In Algerijnse chaabi vindt men instrumenten als de mandoline, de luit en de darbuka. In Marokkaanse chaabi zijn de voornaamste instrumenten de guembri en de luit. Aan de traditionele instrumenten worden steeds moderne, elektrische instrumenten toegevoegd. Zowel sociale thema’s als de liefde vormen het onderwerp van de chaabi. (bron: www.zuiderpershuis.be)

De couscous is inbegrepen !

Meer info: www.decentrale.be

 

03 03 2012 Bijeenkomst n.a.v. 20 jaar onafhankelijkheid van Bosnië en Herzegovina

vzw ENSARIJA
,

Met genoegen nodigen wij u uit voor de bijeenkomst die wij organiseren naar aanleiding van 20 jaar onafhankelijkheid van Bosnië en Herzegovina, waarmee wij tegelijk ook de slachtoffers van de oorlog willen herdenken.

Het programma is samengesteld uit diverse onderdelen. Uiteraard bent u vrij om zelf te kiezen voor het ganse programma of een ander best passend tijdstip.

Wij hopen op jullie komst om zodoende de verdere uitbouw van de samenwerking gestalte te geven en elkaar beter te leren kennen.

03 03 2012 FILM: 5 Broken Cameras

IDFA
Cinema Zuid, Lakenstraat 14, 2000 Antwerpen
14u00

Jaarlijks vindt in Amsterdam het belangrijkste documentairefestival ter wereld plaats, het International Documentary Festival Amsterdam (IDFA). Cinema Zuid slaat de handen in elkaar met het Vlaams-Nederlands Huis deBuren voor de eerste editie van een "best of" van dit prestigieuze festival. VRT anchor William Van Laeken, zelf jarenlang documentairemaker en presentator van Panorama, leidt alles in goede banen en modereert gesprekken met o.a. Manu Riche, één van de meest verdienstelijke documentairemakers van België (Striptease, Hoge Bomen,...). Verder schuift nog Gie Goris, hoofdredacteur van Mo*Magazine, aan en komt de Nederlandse documentairemaker Anne-Marieke Graafmans tekst en uitleg geven  bij haar bekroonde documentaire Als ik jou niet had.

Dit jaar staat ook 5 broken cameras geprogrammeerd:

De Palestijnse landarbeider Emad heeft vijf videocamera's. Elk van deze camera's vertelt een deel van het verhaal over het verzet van zijn dorp tegen de onderdrukking door Israël. Emad woont in Bil'in, een dorp op een paar kilometer afstand van de bezette westelijke Jordaanoever. Met de eerste camera legde hij vast hoe in 2005 de bulldozers kwamen om olijfbomen uit de grond te trekken waar, dwars door het land van zijn dorpsgenoten, de muur werd gebouwd die de oprukkende Joodse nederzettingen van de Palestijnen moest scheiden. In die eerste dagen waarin het verzet tegen de Joodse kolonisten en de alom tegenwoordige Israëlische soldaten op gang komt, wordt zijn vierde zoon Gibreel geboren. Beelden van de boreling, die uitgroeit tot een vroegwijze kleuter, de vele vreedzame protestacties en de gestaag vorderende bouw van de scheidingsmuur wisselen elkaar af. Het verzet groeit, mensen uit de hele wereld (waaronder mense uit Israel) helpen, maar de strijd wordt grimmiger, er worden mensen gearresteerd en er vallen dodelijke slachtoffers in het dorp. Emad blijft filmen, ondanks de smeekbeden van zijn vrouw die bang is voor represailles, en maakt zo een zeer persoonlijk en indringend document over de strijd van een dorp tegen geweld en onderdrukking.

"De documentaire geeft een nog veel schokkender beeld van het optreden van het israelische leger dan ik dacht. Wat een doorzettingsvermogen heeft Emad. Zeer de moeite waard.

Meer info: www.idfa.nl

Check onze blog manatalks.blogspot.comActiviteit in de kijker


01 02 2013 Zorg in tijden van efficiëntie - Levensbeschouwing in de zorg en hulpverlening

MANA vzw ism HiG, Ella, Motief, CIMIC, Provincie Vlaams-Brabant, ODiCE & CAW-CGG

Provinciehuis Vlaams-Brabant, 3000 Leuven


Manazine #6 | SPECIAL: Islamitisch cultureel religieus erfgoed


MANAzine - tijdschrift met debat en discussie op de snijlijn van maatschappij, cultuur & islam. | Islamitisch religieus en cultureel erfgoed

Share Share

Voeg je event toe aan onze agenda.Schrijf je in voor de nieuwsbrief!Schrijf je in als vrijwilliger.


9 oktober 2015
الجمعة 26 ذو الحجة 1436
Antwerpen    Brussel    Gent    Hasselt
Arabisch    Turks